مخزن اسید

اسید ها در طبیعت به دو شکل آلی و معدنی وجود دارند. اسید های آلی بر پایه ترکیبات آلی و اسید های معدنی بر پایه ترکیبات معدنی می باشند. میزان اسیدیته و تاثیرگذاری اسیدها بر مبنای خاصیت اکسید کنندگی آنها می باشد و هر چقدر قدرت اکسیدکنندگی یک اسید بیشتر باشد، به عنوان اسید قوی تر شناخته می شود. با توجه به قدرت اکسیدکنندگی اسیدها، انتخاب مخزن جهت ذخیره و حمل اسید ها از اهمیت ویژه ای برخورداراست. علاوه بر قدرت اکسیدکنندگی و یا خورندگی اسیدها، جرم حجمی آنها نیز در انتخاب مخزن ذخیره سازی اسید حائز اهمیت است. در میان اسیدهای آلی و معدنی، اسید سولفوریک به عنوان یک اسید معدنی بسیار قوی و سنگین مورد توجه قرار گرفته است.

انواع مخزن اسید از لحاظ جنس بدنه

مخزن اسید سولفوریک

 اسید سولفوریک یکی از معروفترین مایعات اسیدی است که کاربردهای گسترده ای در صنایع مختلف دارد. این اسید را با فرمول H2SO4 نمایش می دهند. این اسید همواره به صورت مایع رقیق و بی رنگ در آب حل شده است. برای ذخیره سازی و نگهداری آن برای مصارف صنعتی در حال حاضر به صرفه ترین و امن ترین روش ذخیره سازی بوسیله مخازن پلی اتیلن است. اسید سولفوریک خاصیت خورندگی بالایی دارد. ضمن اینکه در غلظت های بالا دارای خاصیت قوی خشک کنندگی و اکسید کنندگی است. چگالی این ماده برابر باg/cm3  1.84 است در نتیجه مخزن ذخیره و نگهداری اسید سولفوریک باید بتواند در برابر موارد بیان شده سازگاری و مقاومت کافی داشته باشد. ضمن اینکه عموماً مخازن پلی اتیلن برای ذخیره سازی آب با چگالی 1 طراحی و تولید می شوند. به همین دلیل مخزن پلی اتیلن ویژه ذخیره سازی اسید ها باید بتواند با چگالی این مواد نیز سازگاری کامل را داشته باشد.

تانکر حمل اسید سولفوریک با تانکر دخیره و نگهداری این اسید تفاوت دارد. ضمن اینکه برای حمل اسید ها مخازن بزرگ به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شوند و بهترین انتخاب تانکر استیل ضد اسید یا مخزن های کوچک ibc است که با حفاظ فلزی مقاوم سازی شده اند. متاسفانه مخازن ibc در ایران تولید نمی شوند و از خارج از کشور وارد شده و پس از تخلیه ماده ذخیره شده در آنها، به صورت دسته دوم به فروش می رسند.

مخزن اسید پلی پروپیلن

انواع مخزن اسید پروپیلنی دارای قدرت جذب فشار بالایی بوده و بعد از اعمال فشار، این امکان را دارند تا به راحتی به حالت اولیه خود برگردند. پلی پروپیلن همچنین از ساختار شیمیایی خاصی برخوردار است و همین ویژگی موجب می‌شود در دماهای پایین، در برابر اسید سولفوریک غلیظ پایدار باشد. البته که اسید نیتریک غلیظ بر روی ساختار پلی پروپیلن اثری منفی دارد و فقط می‌توان در مدت زمان کوتاهی از آن بهره برد. از پلی پروپیلن می‌توان در ساخت انواع مخزن نگهداری اسید تا دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد استفاده نمود.

مخزن اسید پلی اتیلن دو جداره

پلی اتیلن از طریق پلیمریزاسیون گاز اتیلن به دست می‌آید و دارای ساختار بسیار ساده‌ای می‌باشد. به طور کلی پلی اتیلن در زمره‌ی ساده ترین پلیمرهای تجاری به شمار می‌رود و مخزن اسید پلی اتیلن دو جداره، متداول‌ترین مخزن برای نگهداری محلول اسید سولفوریک می‌باشد؛ چرا که چگالی بالایی داشته و فشار شیمیایی بالایی را تحمل می‌کند. بهتر است از مخزن اسید پلی اتیلن، در فضای باز استفاده شود تا عمر مفید مخزن افزایش یابد و به یکپارچگی مواد آنتی یووی و مواد عایق بکار رفته در ساخت مخزن، کمک شود.

مخزن اسید فایبرگلاس

فایبرگلاس یک ماده پلیمری است که از الیاف شیشه و پشم شیشه در ساخت آن استفاده شده و در ساخت تانکر حمل اسید کاربردهای فراوانی دارد. همچنین بایستی خاطر نشان کرد که فایبرگلاس در برابر خوردگی و دما مقاومت بالایی دارد و از همین رو است که مخزن اسید فایبرگلاس، یکی از بهترین و پایدارترین مخازن برای نگهداری اسیدهای دارای غلظت بالا به شمار می‌آید.

مخزن اسید کربن استیل

کربن استیل در حقیقت نوعی فولاد است که انعطاف پذیری بالایی داشته و به لحاظ استحکامی، دارای سختی زیاد و قدرتمند می‌باشد. مخزن اسید کربن استیل برای نگهداری و ذخیره اسید سولفوریک به مقدار ۱۰٫۰۰۰ گالن به بالا مناسب بوده و البته غلظت‌های پایینتر از ۹۳ درصد، موجب می‌شوند که مخزن استیل کربن با اسید واکنش داده و دچار خوردگی شود! بنابراین در خرید مخزن اسید کربن استیل، به شرایط محیطی، نوع اسید و سیالات قلیایی و همچنین حجم و میزان غلظت آن به شدت توجه نمود.

قیمت مخزن اسید

قیمت مخزن اسید بدلیل اهمیت خاصیکه نگهداری و حمل اسید دارد آنچنان پارامتر مهمی برای کارفرمایان نیست چرا که مهم قدرت نگهداری مخزن و مقاومت در مقابل خوردگی می باشد. در حقیقت بدلیل اول خطرناک بودن اسیدها و دوم گرانبها بودن آنها قیمت مخزن اسید ، پارامتری بسیار مهمی برای کارفرمایان محسوب نمیشود .

قیمت مخزن اسید پارامتری وابسته به عوامل زیر می باشد :

  • جنس بدنه منابع و مخازن
  • نوع اسید درون مخزن
  • دانسیته اسید
  • دمای اسید درون مخزن
  • اکسپوز (غیردفنی) یا دفنی بودن مخازن اسید
  • اتصالات مورد استفاده در بدنه مخزن اسید
  • ترکیب یا عدم ترکیب اسید با آب درون مخزن

مزایای مخازن اسید پلی اتیلن

1) وزن کم، انعطاف پذیری و استحکام بالا

2) قابلیت تولید، حمل و نصب آسان

3) قیمت ارزانتر نسبت به سایر مخازن اسید

4) سازگاری کامل با طیف وسیعی از اسید ها

5) قابلیت نصب انواع اتصالات با سایز دلخواه

6) امکان نگهداری انواع اسید ها و مایعات خوراکی

7) دارای پروانه بهداشت و استاندارد

Weergaven: 9

Opmerking

Je moet lid zijn van Beter HBO om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Beter HBO

© 2024   Gemaakt door Beter HBO.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden