مخازن پلی پروپیلن، که در طبقه بندی گسترده مخازن پلاستیکی قرار می گیرند، ظروف همه منظوره ای هستند که از یک پلیمر ترموپلاستیک معمولی ساخته شده اند. پلی پروپیلن تنها یکی از انواع پلاستیکی است که می توان از آن مخازن ذخیره سازی ساخت. با این حال، ویژگی های این پلیمر خاص شامل مزایایی مانند مقاومت شیمیایی و خوردگی عالی، و همچنین نقطه ذوب بالای 320 درجه فارنهایت است.

در مراحل ساخت مخازن پلی پروپیلن، آن را به دو شکل هموپلیمر پلی پروپیلن یا کوپلیمر پلی پروپیلن تولید می کنند. هموپلیمر پلی پروپیلن ها یعنی مخازنی که فقط از واحدهای یکسان پلی پروپیلن تشکیل شده باشند در صورتی که کوپلیمرها یعنی بسته به نیاز صنعت، به همراه پلیمر پلی اتیلن ساخته شده اند.

مخازن پلی پروپیلن به شکل کوپلیمر مقاومت دمایی بسیار بالاتری دارند و به همین دلیل این مخازن به HTPP معروف هستند و به همین دلیل ادعا می شود که تا ۱۱۰ درجه سانتیگراد را نیز می توانند تحمل کنند. در برابر نوسانات شدید دمایی مقاومت کششی خوبی دارند. این مخازن شیوه تولید راحتی نیز داشته و تمیز کردن آنها نیز راحت است و نیاز به استفاده از تجهیزات خاصی نیست.

کاربرد مخزن پلی پروپیلن

پلی پروپیلن یک ترموپلاست سبک و بادوام است که چگال تر، سفت تر و قوی تر از پلی اتیلن است و همچنین دارای نقطه ذوب بالایی است. پلی پروپیلن به دلیل استحکام بالا و استحکام ساختاری خوب، به راحتی با استفاده از فرآیندهای جوشکاری مختلف با استفاده از تجهیزات هوای گرم، اکستروژن و همجوشی در مخازن ساخته می شود.

به عنوان یک نتیجه از بسیاری از ویژگی های مفید پلی پروپیلن، مخازن ساخته شده از این ماده برای انواع کاربردهای آبکاری ایده آل هستند و به طور فزاینده ای در محیط های سخت کارخانه های فرآوری فولاد مورد استفاده قرار می گیرند. کاربردهای اضافی مخازن پلی پروپیلن شامل ذخیره سازی آب آشامیدنی و طیف گسترده ای از مواد شیمیایی ملایم تا تهاجمی از جمله سولفید هیدروژن، اسید اولئیک، محلول های عکاسی، کربنات پتاسیم و هیدروکسید منیزیم است.

فرآیند تولید مخزن پلی پروپیلن

مخزن پلی پروپیلن را می توان بر خلاف مخازن فلزی به راحتی برای جا دادن در محفظه های مخزن قالب بندی کرد و نصب آنها ساده است. یکی از روش های رایج ساخت مخزن پلی پروپیلن از طریق فرآیند قالب گیری تزریقی است. در این فرآیند، گلوله های ذوب شده پلی پروپیلن به داخل یک حفره قالب باز تزریق می شود که سپس بسته می شود. در مرحله بعد، پلی پروپیلن گرم شده با استفاده از آب یا سیالات دیگر خنک می شود که در سیستم خنک کننده قالب به گردش در می آید و بنابراین برای استخراج گرما استفاده می شود. سپس مخزن پلی پروپیلن در قالب تحت فشار بالا نگه داشته می شود تا زمانی که جامد شود و بتواند از قالب خارج شود.

مزایای استفاده از مخزن پلی پروپیلن

پلی پروپیلن کمتر از پلی اتیلن برای مخازن استفاده می شود، اگرچه بسیار قوی تر از پلی اتیلن است و نقطه ذوب بسیار بالاتری دارد. علاوه بر این، ساختار کریستالی پلی پروپیلن بین ساختار پلی اتیلن با چگالی کم (LDPE) و پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) قرار می گیرد. مخازن پلی پروپیلن دارای مزایای متعددی نسبت به مخازن فلزی سنتی مانند فولاد، فولاد ضد زنگ و تیتانیوم هستند. این مزایا شامل ساختار بدون درز است که استحکام ضربه ای بیشتر و مقاومت برتر در برابر زنگ زدگی، خوردگی، مواد شیمیایی و افزودنی های سوخت را برای مخازن فراهم می کند. علاوه بر این، این مخازن عملاً تخریب ناپذیر نسبت به مخازن فلزی که مستعد شکستگی و نشتی هستند، طول عمر بیشتری نیز دارند.

ویژگی های مخزن پلی پروپیلن

این مخزن با توجه به ساختار و نوع پلیمری که در آن وجود دارد، ویژگی‌های بارزی دارد. با به کارگیری انواع فرآیندهای جوشکاری در هوای گرم، اکستروژن و تجهیزات همجوشی در تولید مخازن استفاده شود و برخی از خواص مخزن پلی پروپیلن بهبود یافته می‌شود. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به مقاومت بالا در برابر رطوبت، مقاومت مکانیکی در برابر بار ترافیکی و مقاومت شیمیایی در برابر اسیدهای غلیظ و رقیق و دیگر سیالات، اشاره کرد. در ادامه با دیگر خواص مخزن پلی پروپیلن آشنا خواهید شد:

  • روکش محافظ مخزن پلی پروپیلن باعث طول عمر بیشتر آن می‌شود.
  • قابلیت تحمل دماهای بسیار بالا و بسیار پایین را دارد.
  • به عنوان عایق حرارت عمل می‌کند.
  • تولید این نوع مخزن، نسبت به پلیمرهای دیگر باصرفه‌تر است.
  • از مقاومت کششی بالایی برخوردار است.
  • این مخزن همچنین در برابر انواع اسیدها و سيالات شیمیایی مقاوم است.
  • مانع نفوذ و خروج مواد اضافی می‌شود.
  • در برابر ضربه و ایجاد خط و خش، از مقاومت خوبی برخوردار است.
  • این محصول همچنین دارای انعطاف‌پذیری قابل قبولی است.

کاربرد مخزن پلی پروپیلن بر اساس ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارد، تعیین می‌شود. در واقع مخزن پلی پروپیلن نسبت به مخازن دیگر برتری‌هایی دارد که سبب شده است بسیاری از افراد در صنایع مختلف، این مخزن را به مخازن دیگر ترجیح دهند.

از مخزن پلی پروپیلن در چه مواردی می توان استفاده کرد؟

مخازن پلی پروپیلن به طور گسترده در آب تمیز، فاضلاب، تصفیه پساب، پردازش مواد غذایی، استخر شنا، صنایع شیمیایی و دارویی برای ذخیره سازی و همچنین مخازن مخلوط استفاده می شود. پلی پروپیلن سخت ترین و سفت ترین پلی الفین است و مطابق با توصیه ها و دستورالعمل های تولید کالاهای مصرفی و تماس با مواد غذایی است.

Weergaven: 3

Opmerking

Je moet lid zijn van Beter HBO om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Beter HBO

© 2024   Gemaakt door Beter HBO.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden