پکیج تصفیه فاضلاب بی هوازی

فرآیند تصفیه بیولوژیکی بی هوازی روشی متعارف و پرکاربرد می باشد که معمولا با عنوان هاضم بی‌هوازی برای تصفیه مواد جامد زائد آلی پیچیده مانند لجن فاضلاب اولیه و ثانویه مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم های تصفیه هوازی مانند لجن فعال متعارف (CAS) کاربرد گسترده ای در تصفیه فاضلاب هایی با میزان آلودگی کم (COD کمتر از mg/L 1000) دارند. فرآیندهای CAS به دلیل نیاز به هوادهی بالا انرژی زیادی مصرف نموده و حجم بالای لجن تولید شده توسط این فرآیندها نیز نیاز به تصفیه و دفع مناسب دارند. در نتیجه هزینه های بهره‌برداری، تعمیر و نگهداری در این سیستم ها بسیار بیشتر از سیستم های بی هوازی است.

با این وجود به دلیل انعطاف پذیری بیشتر سیستم های هوازی در مقابل نوسانات (مانند دمای محیط) و سادگی راهبری، فرآیند تصفیه بی هوازی به ندرت برای تصفیه فاضلاب های ضعیف مانند فاضلاب های شهری مورد استفاده قرار گرفته است. علاوه بر حساسیت در مقابل نوسات عوامل دیگری مانند هزینه اولیه بیشتر و بالا بودن مدت زمان راه اندازی و بهره برداری نیز در تصمیم تاثیرگذار بوده اند. اما در سه دهه گذشته با اصلاح طراحی، ارتقا سیستم و شناخت بیشتر و بهتر این روش ها توسط طبقات مختلف تولید و استفاده کننده از سیستم های تصفیه فاضلاب، استفاده از این روش به دلیل مزیت های بیشتر آن در مقایسه با سیستم های هوازی و همچنین مقرون به صرفه بودن آن رشد چشمگیری داشته است.

مراحل فرآیند تصفیه بی هوازی فاضلاب

مواد آلی موجود در فاضلاب در روش های بی هوازی توسط میکروارگانیسم ها و باکتری ها انجام میشود که تفاوت زیادی با روش های هوازی دارد. تبدیل مواد آلی معلق در فاضلاب به گاز متان که خلاصه ای از فرآیند تصفیه با روش های بی هوازی می باشد، در سه مرحله مهم انجام می گردد که عبارتند از:

هیدرولیز

مواد آلی موجود در فاضلاب های صنعتی و بهداشتی به شکل توده های به هم چسبیده می باشند که برای تبدیل شدن به منابع انرژی کربن سلولی لازم است تا حد زیادی جرم مولکولی آنها کاهش پیدا نموده و به قطعات کوچکتری تبدیل شود. به همین منظور اصلی ترین و اولین مرحله برای تصفیه فاضلاب به روش بی هوازی، مواد آلی با جرم ملوکولی بالا را به مواد محلول تبدیل می کند. به این عمل اصطلاحا هیدرولیز شدن گفته میشود که فرآیندی زمان بر است. در حالت عادی بازه زمانی 5 تا 10 روز و با توجه به نوع فاضلاب برای عمل هیدرولیز شدن فاضلاب زمان لازم است. پس از طی این مرحله، چربی ها، کربوهیدرات ها و روغن و پروتئین ها به مواد محلول در فاضلاب تبدیل خواهند شد.

اسیدوژنز (اسید شدن)

دومین گام برای هضم بی هوازی فاضلاب ، اسید شدن مواد آلی ساده شده در مرحله هیدرولیز می باشد. به عبارت دیگر، مولکول های چربی، روغن، کربوهیدرات ها و پروتئین ها به اسیدهای چرب، آمینو اسیدها و قندها تبدیل خواهند شد. لازم به ذکر است که مهم ترین فرآیند صورت گرفته در این گام، استات شدن مواد تولیدی می باشند که در نهایت منجر به تولید سرکه و جوهر نمک خواهد شد.

متانوژنز (تولید بیوگاز متان)

مهم ترین خروجی پکیج های تصفیه فاضلاب بی هوازی، علاوه بر فاضلاب زلال و بدون مواد آلی و لجن، گاز متان می باشد که در صنایع مختلف به عنوان سوخت مورد استفاده قرار میگیرد. این بیوگاز در آخرین مرحله فرآیند بی هوازی تصفیه تولید میشود که حاصل واکنش استات مرحله دو با H2 و CO2 خواهد بود. در این مرحله تا حد زیادی BOD کاهش پیدا خواهد کرد و تبدیل متان در رآکتورهای بی هوازی با توجه به مقدار PH و همچنین دما ممکن است تا 5 ساعت زمان بر باشد. لازم به ذکر است که در برخی از نام گذاری ها به گام های هیدرولیز و اسیدوژنز اصطلاحا فاز ثابت BOD و به آخرین گام کاهش BOD نیز گفته میشود.

مزایای پکیج تصفیه فاضلاب بی هوازی

  • حداقل نیاز به مصرف انرژی
  • به کار رفتن آن در تصفیه انواع فاضلاب های بیمارستانی ، صنعتی و انسانی مخصوصا جهت پیش تصفیه فاضلاب
  • حداقل بودن نیاز به اپراتوری

قیمت پکیج تصفیه فاضلاب بی هوازی

قیمت پکیج تصفیه فاضلاب بیهوازی به موارد زیر بستگی داشته و معمولا جزء ارزان ترین روش های تصفیه می باشد:

  • کیفیت تجهیزات استفاده شده و جنس پکیج
  • مقدار فاضلاب
  • نوع فرایند بیهوازی تصفیه
  • میزان و درصد مورد نیاز جهت حذف آلاینده ها

Weergaven: 7

Opmerking

Je moet lid zijn van Beter HBO om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Beter HBO

© 2024   Gemaakt door Beter HBO.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden